8 października 2011

Materialistka w kuchni


Kurczak z warzywami




potrzebujesz:

- 1czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 mała cukinia
- 1 cebula
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- śmietana 30%
- 2 filety z piersi kurczaka
- 2 torebki ryżu
- mleko
- curry
- bazylia
- oliwa z oliwek

Warzywa kroimy w kostkę, cukinię w cienkie plastry.  Wrzucamy na patelnię, na której znajduje się odrobina oliwy z oliwek, smażymy, aż warzywa będą miękkie.

Na drugiej patelni podsmażamy do miękkości cebulkę i dorzucamy pokrojonego w kostkę, przyprawionego curry i bazylią kurczaka.

Kiedy zarówno kurczak jak i warzywa będą gotowe, łączymy ze je ze sobą i zalewamy śmietaną, gotujemy razem ok 5 min. 

W  międzyczasie gotujemy ryż w mleku, który następnie wykładamy na talerz i przykrywamy warzywami z kurczakiem.



Pyszne, szybkie i łatwe danie, choć może bardziej wiosenne, niż jesienne. Smacznego.



Rozdanie na blogu http://bella-beauty-bella.blogspot.com, do 24.10

1 komentarz: